A szupermarketek polcai roskadoznak a változatosabbnál-változatosabb ízvilágú pácoktól, fűszerektől, ízesítőktől. Én bizony szeretek elveszni ezekben a fűszerillatú labirintusokban.
A vizuális tobzódásnak ott szakad vége, amikor meglátom a tasakok hátulján feltüntetett adalékanyagok listáját.
Egy ilyen E-szám bomba után döntöttem el, hogy megpróbálok otthon fűszersót készíteni.
Ebben az a legjobb, hogy olyan fűszerek kerülnek bele, amit én szeretnék.
Hozzávalók:
- 30 dkg durva szemű tengeri só
- 1 evőkanál rozmaring
- 1 evőkanál szárított levendula
- 1 evőkanál tört tarka bors
A legelső lépés egy jól záródó tárolóedény, durva szemű tengeri só, és a szárított fűszernövények beszerzése.
30 dkg sóhoz 1-1 evőkanálnyi szabadon választott fűszer kell. Én 1 evőkanál rozmaringot, 1 evőkanál durvára tört tarka borsot és természetesen 1 evőkanál levendulát tettem bele.
Az edényt szorosan lezártam, és három héten át naponta ráztam rajta egy keveset.
Próbáljátok ki, érdemes!