Az eredetileg Piemont régióból származó édesség napjainkra már meghódította a világot, többek között az én konyhámat is.:)
Szeretem, mert gyorsan elkészíthető, könnyed, bármilyen idénygyümölcs megfelelő hozzá, és nem utolsó sorban finom.

Hozzávalók:

Gyümölcsös réteghez:

  • 25 dkg bármilyen gyümölcs
  • 2 evőkanál porcukor

Panna Cotta:

  • 200 ml zsíros tejszín
  • 200 ml zsíros tej
  • 1 púpozott evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag Express Zselatin Fix

Először elkészítem az öntetet, melyhez 25 dkg bármilyen gyümölcsöt pürésítek és 2 evőkanál pocukorral sűrűre főzök. Természetesen savanyúbb gyümölcsök kívánhatnak több cukrot is.
Akkor van készen, amikor már szinte lekvár állagú. Ha nem akarna együttműködni velünk, a tűzről levéve keverhetünk bele 1 kiskanálnyi zselatint.

Ha már nem kéreti magát tovább a gyümölcspüré, jöhet maga a Panna Cotta. 200 ml zsíros tejszínt elkeverek 200 ml tejben, amelyben előzőleg feloldottam 1 nagy kanál porcukrot és egy csomag vaníliás cukrot. Mindezt lassú tűzön felforralom, majd a lángról levéve elkeverek benne egy csomag Express Zselatin Fixet. Poharak, tálkák aljába kanalazok a szószból, és ráteszem a Panna Cottát.
Hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem  4-6 óráig. Ez a mennyiség 6 kisebb adagra elegendő.