A kókuszlisztes banánmuffin tulajdonképpen a maradékok felhasználásán alapszik. A kókusztejből maradt, kiszárított és porított kókuszliszt és a gyümölcskosárban szomorúan pislogó, kissé megbarnult banánok felhasználásával készül.

A sütőt bekapcsolom 180 fokra, egy 12 darabos muffinformát kibélelek papírkapszlikkal. A banánokat villával összenyomkodom, majd hozzákeverem a joghurtot és a  kókusztejet. Ha már folyósan egynemű, jöhet a sütőpor, kókuszliszt, zabpehely,pici fahéj és az édesítő. Természetesen kókusztej helyett használhatunk tehéntejet és az édesítő helyett cukrot. A masszát a formába kanalazom, és 40 perc alatt bódítóan illatosra sütöm.

Hozzávalók:

  • 2 érett banán
  • 0,5 dl kókusztej (vagy másfajta tej)
  • 4 evőkanál kókuszliszt
  • 10 evőkanál zabpehely
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 kávéskanál eritrit
  • pici fahéj

Sütési hőfok: 180  °C

Sütési idő: 40 perc