Sajttorta? Á, hagyjuk. Legyintenek sokan, hiszen köztudott, hogy a sajttorta készítése időt, energiát vesz igénybe, és borzasztóan macerás. Eddig én is így gondoltam, de egy kedves ismerősöm receptje alapján megpróbálkoztam vele. És láss csodát….Azóta nem telik el hét, hogy ne sütném. Az eredeti recepten egy picit módosítottam, és családom mákimádó tagjainak kérésére mákkrém is került bele.

Bekapcsolom a sütőt 175 fokra, majd elkészítem a kekszes alapot. Én kekszport használok, nem nyűglődöm az aprítással. A darált kekszet jól összedolgozom az olvasztott vajjal, majd egy 24 centiméter átmérőjű tortaformába egyengetem. 8 percig sütöm, addig elkészítem a máktölteléket.

A darált mákot elkeverem a porcukorral. Az étkezési keményítőt egy pici tejjel csomómentesre keverem, majd egy kisebb lábasban mindent alapanyagot sűrűre főzök. A kekszes alapra kenem, és mehet a sütőbe újabb 8 percre.

A sajtot, a porcukrot, a vaníliáscukrot összekeverem egy csipetnyi sóval. Hozzáadom egyenként a tojásokat és a citromlevet, és csomómentesre dolgozom. A máktöltelék tetejére simítom, és 20 percig sütöm.

A tejfölt jól elkeverem a porcukorral és a torta tetejére öntöm, majd 15 percig sütöm. Ha kihűlt, hűtőben érdemes állni hagyni egy éjszakán át….ha sikerül…..langyosan is nagyon finom….ezt tapasztalatból mondom….

Hozzávalók:

Alap:   180 gr darált keksz

            100 gr olvasztott vaj

Mákkrém:       100 gr mák

                        1,5 ek étkezési keményítő

                        80 gr porcukor

                        100 ml tej

Sajtkrém:        250 gr natúr Philadelphia sajt

                        csipetnyi só

                        150 gr porcukor

                        1 csomag vaníliáscukor

                        1 ek citromlé

                        2 egész tojás

Fedőkrém:      1 nagy dobozos 12%-os tejföl

                        2 ek porcukor

Sütési hőfok: 175 °C

Sütési idő: 8+8+20+15 perc