Ha végre itt a nyár, és meleg az idő…..az ember lányának nincs kedve bekapcsolni a sütőt. Talán nem csak a felmelegedő konyha miatt nem akar az ember sütni, de mintha nem is kívánnánk ilyen hőségben a nehéz, habos, krémes sütiket.

Jó, ez nem igaz. Én mindig képes vagyok megenni egy édes és habos csodát. Az alábbi recept  egy könnyed, hűsítő finomság, ami ráadásul még mutatós is.

Hozzávalók:

  • 12 gr tejszínhab pótló por
  • 3 dl tej
  • 20 g habfixáló
  • 60 dkg natúr joghurt
  • 6 evőkanál porcukor
  • 16 g vaníliás cukor
  • 30 g zselatinpor
  • 50 dkg tetszés szerinti/ idénygyümölcs


Első lépésként előveszünk egy közepes formát, amiben dermeszteni fogjuk a tortánkat. Lehet kerek, hosszúkás, négyzet, paralelopipedon, az ízeken nem változtat.

12 g tejszínhab pótló port 3 dl tejjel és 20 g habfixálóval kemény habbá verek és hűtőbe teszek, amíg a többi hozzávaló elkészül. 60 dkg natúr joghurtot 6 evőkanál porcukorral, 16 g vaníliás cukorral és 30 g zselatinnal folyamatosan kevergetve összefőzök, de nem forralok.
Amíg hűl, összevágom az ízlés és idény szerinti gyümölcsöket. A torta kb. 50 dkg gyümölcsöt bír el. Ettől lehet kevesebb, de ha több van benne, már nehezen dermed. Érdemes egy adagot félretenni a díszítéshez.

Ha a joghurt kihűlt, hozzákeverem a jól lehűlt habot. Előveszem a formát, majd massza – gyümölcs – massza rétegzéssel a formába öntöm.
A felső réteget gyümölccsel díszítem és a teljes dermedésig hűtőbe teszem, ami körülbelül 3-4 óra. Igen, bevallom, sokszor nézegetem, hogy jó-e már???