Bolondulok a levenduláért, és mindenért, ami belőle készül. A levendulás cukor, a levendulás fűszersó után megpróbálkoztam levendulaszörp főzéssel.

Bolondulok a levenduláért, és mindenért, ami belőle készül. A levendulás cukor, a levendulás fűszersó után megpróbálkoztam levendulaszörp főzéssel. Nem csalódtam most sem.
Egy édes, karakteres, de mégsem tolakodó ízű italt sikerült készítenem. A receptből kb. 1,3 liternyi szörp készíthető.

1 kg cukrot felfőzök 1 liter vízben, majd beleteszek 25-30 gramm szárított levendulavirágot. Fontos, hogy a levendula vegyszer- és permetmentes legyen.
5 percig főzöm tovább, majd a tűzről levéve belekeverem egy citrom levét és letakarva pihentetem 24 órát.
Eleinte sárga színű a folyadék, de a citromlé hatására „belilul”. Másnap leszűröm, újra felforralom, belekeverem a borkősavat és üvegekbe töltöm.

Hozzávalók:

  • 1 kg kristálycukor
  • 25-30 g szárított, vegyszermentes levendulavirág
  • 1 l víz
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 1 kávéskanál borkősav