Ahogyan a bemutatkozó soraimban már említettem, szívesen alkalmazom a 21. század sütés-főzést könnyítő vívmányait ötvözve a hagyományokkal. Az alábbi recepthez nem átallottam boltban kapható port felhasználni. Sokáig szemeztem, kacérkodtam a Süti pudingporral. Igazi nőként kérettem magam és futottam a tiszteletköröket, mígnem egy gyors elhatározással a tettek mezejére léptem és kipróbáltam.
Nos, meg kell mondjam, szerelem volt első látásra. A könnyű és gyors elkészítés nem alsó kategóriás minőséggel párosul. Finom, mutatós és remek állagú torta készíthető az útmutató szerint.
Természetesen nem is én lennék, ha nem változtattam volna meg az eredeti receptet, ami a csomagolás hátulján található. Így hát jöjjön a fehércsokis sajttorta az én olvasatomban.
Első lépésként elkészítem a kekszes alapot. 10 dkg kekszport és 5 dkg darált mandulát elkeverek 10 dkg olvasztott vajjal és 2 dkg porcukorral. Egy kisebb ( 20-23 cm) tortaforma aljára sütőpapírt teszek majd a kekszet rákanalazom, egyenletesen elosztom, lelapogatom és a hűtőbe teszem.
Ha készen van az alap, jöhet a gyümölcszselét a torta tetejére. 30 dkg fagyasztott bogyós gyümölcsöt 3 evőkanál porcukorral felforralok, belekavarok egy kávéskanál balzsamecetet és fél kávéskanál bazsalikomot, majd feloldom benne az előre beáztatott 3 lapzselatint, és hagyom kihűlni.
Ha elkészült, kimérek 500 ml tejet, amiből 200 milliliterben elkeverek 10 dkg porcukrot és a tasak pudingport. A maradék tejet felforralom, majd tűzről lehúzva belekeverem a feloldott pudingport. Lassú tűzön 1 percig forralom, belekeverem az előzőleg beáztatott 3 lapzselatint, majd hagyom langyosra hűlni.
25 dkg mascarponét elektromos robotgéppel habosra kavarok, beleteszem a vaníliás cukrot, majd kisebb adagokban a langyosra hűlt pudingot. A krémet alacsony fokozaton kavarom néhány percig, amíg egyneművé válik, majd egyenletesen elosztva a kekszes alapra kanalazom, majd jöhet a tetejére a gyümölcszselé. A tortaformát megrázogatom, néhányszor a konyhapulthoz veregetem finoman, majd a hűtőbe teszem legalább 4 órára.
Igen, tudom. Nyugodj meg, én is óránként nyitogattam a hűtő ajtaját és rázogattam a tortaformát, hogy készen van-e. Sajnos a 4 óra, az 4 óra. De az íze kárpótol a várakozással töltött időért.
Hozzávalók:
- 10 dkg darált keksz
- 5 dkg darált mandula
- 2+10 dkg porcukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 500 ml tej
- 25 dkg mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag Süti puding sajttortához
- 6 lap zselatin
- 30 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs
- 3 evőkanál porcukor
- ½ kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál balzsamecet