Ha van megosztó édesség, akkor a fehér csokival készült Raffaello golyócska mindenképpen az. Duplán az. Egyesek szerint a fehér csokoládé nem is csokoládé, míg másokat a hideg is kiráz arra a gondolatra, hogy kókuszt egyenek, legyen az bármilyen formában. Bevallom, önmagában én sem eszem fehér csokoládét, de így átlényegülve, selymes lágyságot kölcsönözve az egyébként száraz kókuszreszeléknek szívesen nyitogatom a kedvéért a hűtőajtót.

Az elkészítés nem igényel sok időt és nagy konyhai gyakorlatot sem. Első lépésként a fehér csokoládét tördelem a tőlem telhető legkisebb darabokra. Akinek kedve van le is reszelheti, vagy szupererős konyhai aprítóban össze is zúzhatja. 1, 5 deciliter vizet felteszek főni 20 dekagramm porcukorral és egy csomag vaníliás cukorral, melyet néha megkavarok. Ha elolvadt a cukor, mehet bele a 10 dkg vaj, és az összetört csokoládé. Ha felolvadtak, beleszórom a 20 dekagramm tejport és a 15 dekagramm kókuszreszeléket. Összekeverem a masszát, a konyhapulton hagyom langyosra hűlni, majd mehet a hűtőbe 1-2-3 órát dermedni. Ha úgy ítélem meg, hogy már tudok dolgozni a masszával, evőkanálnyi darabokat kanyarítok ki a hófehér kísértésből, nagyjából igyekszem golyókat formálni belőle és meghempergetem kókuszreszelékben, majd mehetnek vissza a hűtőbe.

Hozzávalók:

  • 1,5 dl víz
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg tejpor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg kókuszreszelék a hempergetéshez