A neten olvasgattam, keresgéltem, amikor erre a receptre találtam a Dívány oldalán. Kis módosítással elkészítettem, és be kell vallanom, engem is meglepett, mennyire finom ez a gyorsan, egyszerűen elkészíthető túrós-kakaós csiga. Miért a meglepetés? Mert tojás és élesztő nélkül készül, túróval és sütőporral.

A sütőt bekapcsolom 180 fokra. 4 evőkanál porcukrot elvegyítek egy evőkanál kakaóval. A túrót összekeverem egy nagyobb tálban az olajjal, a porcukorral, a sóval és a tejjel. Amikor szép sima, hozzáadom a lisztet és a sütőport. Enyhén lisztezett deszkára borítom és körülbelül fél centi vastagra nyújtom. Bármilyen hihetetlen, működik. A kinyújtott tészta tetejét megszórom a cukros kakaóval, és feltekerem. Körülbelül 14-16, nagyjából egyforma csigára vágom és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a tetejüket megkenem langyos tejjel és 20 perc alatt megsütöm.

Ha elkészültek a csigák, érdemes megvárni, amíg kihűlnek. Ez nálunk nem sikerült, mert úgy forrón, a konyhapult mellett állva, a formaságokra fittyet hányva, kézzel tépkedve fogyott el a túrós-kakaós finomság fele.

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • ½ csomag sütőpor
  • 5 evőkanál olaj
  • csipet só
  • 0,5 dl tej

Töltelékhez:

  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Tetejére:

  • 3 evőkanál langyos tej

Sütési hőfok: 180 °C

Sütési idő: 20 perc