A most következő csokimousse tulajdonképpen egy melléktermék. Kamaszt nem könnyű etetni. A gyorséttermek, kifőzdék, pizzériák, sarki gyroszosok világában nem könnyű olyat főzni, ami elnyeri a csemeténk tetszését. Gyors, finom és menő legyen. Ha pedig éppen online lógnak a haverokkal, akkor egykezes is. Egy gyors csicseriborsós „egykezest” készítettem, és addigi szokásomtól eltérően nem öntöttem ki a konzerv levét, hanem merészen elindultam a vegán édességek labirintusába.

8dkg étcsokit apró darabokra tördelek és beteszem a mikróba olvadni. A csicseriborsó konzerv levét leszűröm, és  hozzáadok 3 evőkanál porcukrot, és elektromos habverővel habbá verem. Amikor elég kemény a hab, a kissé lehűlt olvadt csokoládét is hozzákeverem, tálkákba osztom, és mehetnek a finomságok a hűtőbe. Így sokszorosan konyhatündérnek gondolhatjuk magunkat, hiszen a csicseriborsó remek fehérjeforrás, a levét sem pazaroltuk el, és rövid idő alatt főételt és desszertet is készítettünk.

Arra viszont érdemes figyelni, hogy a tálkákat ne töltsük csordultig a krémmel, ahogyan én tettem…. Elkövettem azt a hibát, hogy figyelmen kívül hagytam a magasságom – hűtőpolc magassága – csordultig telt tálka Bermuda – háromszögét, így ahol csak tudott végigfolyt és lecsöpögött az édes – csokis krém, furcsa foltokat produkálva. Kamasz gyermekem meglepett arccal meredt a padlóra, majd hidegen közölte, hogy nem ő engedte be a kutyát…. Mire közöltem volna vele, hogy ez nem a kutya műve,hanem az enyém, már ott is hagyott.

 

Hozzávalók:

  • 1 csicseriborsó konzerv leve
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál porcukor