Muffint sütni jó és egyszerű. Ha találunk egy jó alapreceptet, a végtelenségig ízesíthetjük, gazdagíthatjuk. A muffin és az áfonya találkozása egy könnyed, mégis tartalmas ízvilággal ajándékoz meg, az elkészítésére pedig bárki vállalkozhat, annyira egyszerű.
A sütőt bekapcsolom 170 fokra, egy 12 mélyedéses muffinsütő formába papírkapszlikat helyezek, az áfonyát megmosom és csöpögni hagyom. A puha vajat összekeverem a vaníliáscukorral, kristálycukorral, sütőporral, tojással. Végül jöhet bele a liszt, a tej, és a lecsöpögött áfonya. A masszát beleügyeskedem a kibélelt formákba és 30 percre a sütőbe teszem. Ha megsült, érdemes a formából kivéve hűteni.
Hozzávalók:
- 12,5 dkg puha vaj
- 12,5 dkg kristálycukor
- 12,5 dkg liszt
- 1 tasak vaníliáscukor
- 2 tojás
- ¼ csomag sütőpor
- 2-3 evőkanál tej
- ízlés szerint áfonya
Sütési hőfok: 170 °C
Sütési idő: 30 perc
Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.