Muffint sütni jó és egyszerű. Ha találunk egy jó alapreceptet, a végtelenségig ízesíthetjük, gazdagíthatjuk. A muffin és az áfonya találkozása egy könnyed, mégis tartalmas ízvilággal ajándékoz meg, az elkészítésére pedig bárki vállalkozhat, annyira egyszerű.

A sütőt bekapcsolom 170 fokra, egy 12 mélyedéses muffinsütő formába papírkapszlikat helyezek, az áfonyát megmosom és csöpögni hagyom. A puha vajat összekeverem a vaníliáscukorral, kristálycukorral, sütőporral, tojással. Végül jöhet bele a liszt, a tej, és a lecsöpögött áfonya. A masszát beleügyeskedem a kibélelt formákba és 30 percre a sütőbe teszem. Ha megsült, érdemes a formából kivéve hűteni.

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg puha vaj
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 tasak vaníliáscukor
  • 2 tojás
  • ¼ csomag sütőpor
  • 2-3 evőkanál tej
  • ízlés szerint áfonya

Sütési hőfok: 170  °C 

Sütési idő: 30 perc