Az eredeti nevén aztékzsálya magja napjainkban reneszánszát éli. Szeretjük, mert csak egy kis tejjel vagy más folyadékkal összekeverve egy egészséges, kiemelkedő rosttartalmú, antioxidánsokban gazdag reggelit, tízórait vagy uzsonnát kapunk.

Az alábbi recept kókusztejjel készült, amelynek elkészítése szintén megtalálható a blogon. 2 evőkanál chia magot összekeverek 1 deciliter kókusztejjel (vagy más tetszőleges folyadékkal), hozzá adok 3 kávéskanál eritritet (természetesen mehet bele más édesítő), majd nagyon jól elkeverem. A keverés után mehet a hűtőbe felhasználásig. A titok tulajdonképpen nem az összetevőkben, hanem a keverésben rejlik. Minél többször, minél alaposabban sikerül megkeverni, annál jobban magukba tudják szívni a magocskák a folyadékot. Amikor pedig megkívánom, jöhetnek az idény vagy fagyasztott gyümölcsök.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál chi mag
  • 1 dl kókusztej, vagy bármilyen más folyadék
  • 3 kk édesítő
  • gyümölcsök minden mennyiségben