RECEPTEK

Egyebek

Banános chia mag puding

Banános chia mag puding

Az eredeti nevén aztékzsálya magja napjainkban reneszánszát éli. Szeretjük, mert csak egy kis tejjel vagy más folyadékkal összekeverve egy egészséges, kiemelkedő rosttartalmú, antioxidánsokban gazdag reggelit, tízórait vagy uzsonnát kapunk. Az alábbi recept...

bővebben
Isteni kókusztej házilag

Isteni kókusztej házilag

Az alábbi recept szerint egy gyors, finom kókusztejet készíthetsz, amely jóval olcsóbb, mint bolti testvére. A növényi tejek nem csak akkor jelenthetnek jó megoldást, ha laktózintoleranciád van, hiszen ízvilágukkal változatosságot hoznak a mindennapokba. A...

bővebben
Bazsalikomos cukkinikrém

Bazsalikomos cukkinikrém

  A nyár a csodás napsütésen kívül megannyi zöldséggel, aromás fűszernövénnyel ajándékoz meg. Az önmagában kissé ízetlen cukkinit egészen éteri magasságokba emelhetjük, ha cukkinikrémet készítünk belőle. Az alábbi receptet Emi barátnőmtől kaptam azzal az...

bővebben
Vegán csokikrém

Vegán csokikrém

  A most következő csokimousse tulajdonképpen egy melléktermék. Kamaszt nem könnyű etetni. A gyorséttermek, kifőzdék, pizzériák, sarki gyroszosok világában nem könnyű olyat főzni, ami elnyeri a csemeténk tetszését. Gyors, finom és menő legyen. Ha pedig éppen...

bővebben
Banánpalacsinta cukor nélkül

Banánpalacsinta cukor nélkül

  Ha tegnap sósat kívánt a gyermek reggelire, biztos lehetsz benne, hogy ma már nem azt fogja kívánni. Ha van otthon banán és néhány tojás, isteni banánpalacsintát süthetsz pillanatok alatt. Nem kell más tenned, csak egy közepes tálban összetörni egy banánt,...

bővebben
Trüffel golyócskák

Trüffel golyócskák

  Őszinte leszek. Még soha nem fogott el a vágy, hogy megegyek egy tábla csokoládét, legyen az bármilyen különleges ízesítésű vagy töltelékű. Ám az alap ganache krémmel készült, keserű kakaóba, darabolt dióba, vagy mandulába forgatott trüffel golyócskák láttán...

bővebben
Raffaello golyó fehér csokoládéval

Raffaello golyó fehér csokoládéval

Ha van megosztó édesség, akkor a fehér csokival készült Raffaello golyócska mindenképpen az. Duplán az. Egyesek szerint a fehér csokoládé nem is csokoládé, míg másokat a hideg is kiráz arra a gondolatra, hogy kókuszt egyenek, legyen az bármilyen formában. Bevallom,...

bővebben
Túrószuflé

Túrószuflé

A szufléval sokáig úgy voltam, mint a flamingókkal az állatkertben: szép, szép, de otthonra nem kellene. Aztán mit ad Isten, egy barátom hat csinos szufléformával lepett meg, mondván, ajándékba kapta, de még sosem használta...Jót nevettünk, amikor kiderült, hogy még...

bővebben
Levendulaszörp

Levendulaszörp

Bolondulok a levenduláért, és mindenért, ami belőle készül. A levendulás cukor, a levendulás fűszersó után megpróbálkoztam levendulaszörp főzéssel. Bolondulok a levenduláért, és mindenért, ami belőle készül. A levendulás cukor, a levendulás fűszersó után...

bővebben
Levendulás cukor

Levendulás cukor

Mindenkinek van mániája, vagy ha úgy tetszik mindenki bolondul valamiért. Lehet ez egy hely, egy íz, egy illat, egy szín, vagy bármi más. Nekem ilyen mániám a levendula. Egyszerűen bolondulok érte. Ennek a rajongásnak a hatására született meg a levendulás cukrom....

bővebben