RECEPTEK
Egyebek
Házi vaj
Régóta ki akartam próbálni itthon vajat készíteni, ha már kenyeret tudok sütni, ha lúd, legyen kövér alapon, így egy napsütéses szombat reggel neki is láttam. A telt ízű, selymesen krémes csoda elkészítéséhez nem kell más, csak jó minőségű házi tejszín. Ha ez nem áll...
Házi gomolya
A legtöbben szeretjük a gomolyát, de kevesen vagyunk, akik vállalkoznak az otthoni elkészítésére, miután felvilágosítanak róla, hogy ahhoz oltóanyag kell és speciális felszerelés, és egyébként sem fog sikerülni egy mezei konyhában. De fog. Nem lesz nagyüzemi, ha...
Fűszeres só
A szupermarketek polcai roskadoznak a változatosabbnál-változatosabb ízvilágú pácoktól, fűszerektől, ízesítőktől. Én bizony szeretek elveszni ezekben a fűszerillatú labirintusokban. A vizuális tobzódásnak ott szakad vége, amikor meglátom a tasakok hátulján...
Házi baracklekvár
Imádom a házi baracklekvárt. Be kell vallanom, nem csak süteménybe, palacsintába, kalácshoz szeretem, de néha eszem egy kis kanálkával csak úgy, magában. Egyszerűen elvarázsol a mélysárga színe, enyhén citrusos, édes, de mégis enyhén fanyar aromája. Mióta pedig itthon...