SZEGEDI ANIKÓ

Üdvözöllek!

Engedd meg, hogy pár mondatban bemutatkozzam Neked.
Ne ijedj meg, nem kezdem legszebb ovis emlékeimtől.
Ahogyan a költő mondja „egy képben csak talán, s csupán a lényeget.”

Én is – ahogyan még sokan mások – próbálom megteremteni az egyensúlyt a munka-család-önmegvalósítás Bermuda-háromszögében.
Nem, nem én fogom megmondani neked a tutit, hogyan csinálj 24 órából legalább 32 órát, és azt sem fogod megtudni tőlem hogyan lehetsz sztárséf. Arra vállalkozom csupán, hogy megosszam veled a sütés-főzés terén szerzett tapasztalataimat, sikereimet és bénázásaimat.

Nem vagyok tökéletes – bár egy ideig én is bedőltem a 21. századi agymosásnak és erőmön felül próbáltam Superwoman lenni.
Ma már tudom, felesleges felülni erre a körhintára.
Élj, nevess, szeress. És persze süss-főzz jókat!

Mitől vagyok mégis érdekes? Mit ad neked, ha visszatérsz az oldalamra? Erre neked kell tudnod a választ. Én csupán elmondom, hogyan sikerül, vagy nem sikerül ötvöznöm a hagyományos, tradicionális gasztronómia és a 21. század kényelmi lehetőségeit.

Csak kiváló alapanyagok

A boltokban félkészen, készen kapható termékek megkönnyítik a mindig rohanó háziasszonyok életét, hiszen nem mindenkinek van naponta több órája, hogy a tűzhely mellett álldogáljon. Nem tagadom, én is élvezem a konzervipar vagy a hűtőpult termékei adta lehetőségeket.
Ám a sütéshez-főzéshez használt alapanyagokat úgy válogatom össze, hogy kiváló minőségűek és lehetőleg magyar termékek legyenek.

Tradícionális receptek

A minőségi alapanyagokból készült, tradicionális receptek nem csupán a magyar gasztronómia kiváltságai. Természetes, hogy számomra a hagyományos magyar ételek többet jelentenek egy receptnél, elkészítési módnál.
Minden elkészült étel – a főételektől a desszertekig – egy-egy emléket, ízt, illatot, hangulatot idéz fel bennem. 

Kézzel készül

Az oldalamon csak olyan étel, sütemény, péksütemény és kenyér található, amelyet elkészítettem és a saját ízlésem, elgondolásom szerint formáltam.
Minden receptnél pontos leírás található az alapanyagokról, elkészítési módról, sütési-főzési hőfokról és az elkészítéshez szükséges időről.